Mining

Proof of Work
Att skapa Bitcoins och verifiera transaktioner

Vad är Bitcoin Mining?

Bitcoin mining eller Bitcoin "Guld grävning" kallas det när man hjälper till att verifiera block på Bitcoins blockchain vill du veta exakt hur det går till kan du läsa om det här i artiklen hur fungerar Bitcoin. Mining systemet är så kallat Proof of work vilket kräver att man använder datorkraft i form av hashpower för att utvinna nya Bitcoins.

Använder vi oss av en Asic miner som utger 11.5-13 TH/S och kollar på energiförbrukningen så hamnar vi på 2100-2300W låt säga du betalar 50öre/KWH då gör du en förlust på 3000kr per år och då har du inte ens betalat för hårdvaran!
Att utvinna Bitcoins kräver inte bara idag speciella mining rigs utan även tillgång till väldigt billig ström eller förnybar energi.

Lönsamhet

Utan att vara för negativ men som du ser på ovanstående exempel krävs det en del resurser för att göra Bitcoin mining till en riktigt lönsam hobby. Det krävs ett större belopp investerat i hårdvara och det tar minst ett års tid av mining innan du får tillbaka det du enbart betalat för din utrustning.
Vad du med bör tänka på är att efter ett år är inte din hårdvara lika bra som när du köpte den och om ett par år senare kanske du behöver byta ut flera graffikkort eller olika delar som kan bli väldigt kostsamt.

Alternativ


Låt oss bara inse att ingen kommer bli rik på bitcoin mining idag. Iallafall inte så som man kunde bli för ungefär 7-8 år sedan när man kunde hugga Bitcoins med hjälp av sin egna dators processor.
Däremot finns det flera andra alternativa sätt för den som vill försöka "Hugga guld". Allt handlar om att ta vara på möjligheterna som erbjuds hade du till exempel minat myntet monacoin (Som för övrigt är/var ett rätt okänt mynt) från 2016-2017 under boom & bust marknaden så hade du kunnat gå hem med säkerligen tio miljoner kronor på fickan enbart genom att mina mynt med hjälp av en billigare minig-rig och en bra marknads tajming.

POW eller Proof of Work är dessvärre inte ett hållbart system i längden så sent som förra året rapporterades det att Bitcoin konsumerade lika mycket elektricitet som 159 länder inkluderat Ireland & mesta delarna av Afrika.

POS eller Proof of Stake som det heter är absolut ett miljövänligare alternativ än proof of work och det kan även vara enklare och mindre kostsamt för dig att bekräfta transaktioner och samtidigt tjäna pengar!

Börs & Mäklare

Swedex — DeX Trading

Swedex marknadens bästa decentraliserade börs för all din kryptohandel.

Psst visste du att du kan dela Swedex framgång med deras egna ERC-20 token? få 100% avkastning av platformens avgifter.

Binance —CeX Trading

Binance är den ledande krypto börsen här handlar du över 500 olika kryptovalutor och tillgångar! Även Binance är i fullfart med sin decentraliserade börs.

Coinbase— 10$ Gratis

Coinbase var en av dem första aktörerna på markanden att introducera krypto kortköp. Coinbase driver även crypto exchangen GDAX. använda våran länk och få 10$ gratis när du registrerar dig.

Plus500 — CFD;er på Index, krypto och valuta

Hos Plus500 handlar du allt på den finansiella marknaden du kan även handla med hävstångseffekt vilket gör att du får mera köpkraft för ett mindre kapital.