Bitcoin

P2P Digital Cash

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är den första kryptovalutan och även den största enligt marknadsvärdet. Det finns många "Forks" Av Bitcoin som Bitcoin Cash Bitcoin Gold mfl.

Men trots alla försök att göra Bitcoin "bättre" så är det fortfarande ursprungliga versionen av Bitcoin som Dominerar marknadsvärdet.

Valuta i en kedja

Bitcoin är en kryptovaluta, en typ av valuta som inte är kopplad till en nation eller en bank och finns på ett system som kallas blockkedja (blockchain). Man kan se det som en kedja bestående av data länkad med hjälp av matematik. Varje transaktion måste passa in i kedjan i rätt ordning för att vara korrekt. Detta sköts för tillfället av miners som verifierar varje transaktion och stoppar in dem i kedjan med hjälp av Proof of work .

Öppet- Vem som helst får delta i Bitcoinnätverket. Ingen kan stoppa dig från att skapa en Bitcoinadress och ta emot / skicka pengar. Detta kanske inte verkar så viktigt i Sverige men är desto viktigare t.ex. i länder där människor tampas med korrupta regeringar.

Transparent Hur Bitcoin fungerar är ingen hemlighet. Beskrivningen av systemet som Satoshi publicerade 2008 finns att läsa här och för den som är mer tekniskt bevandrad går det att läsa och kontrollera hela källkoden.

Decentraliserat Ingen auktoritet kontrollerar hur och när Bitcoin skapas eller vilka transaktioner som godkänns. Detta är helt definierat av algoritmer och vem som helst kan vara en del av denna process, genom att vara en "miner".

Digitalt Kontanter i all ära, men det finns stora fördelar med den digitala världen. Inga dyra transporter, du kan skicka dina pengar globalt och de är dessutom omöjliga att förfalska.

Börs & Mäklare

Swedex — DeX Trading

Swedex marknadens bästa decentraliserade börs för all din kryptohandel.

Psst visste du att du kan dela Swedex framgång med deras egna ERC-20 token? få 100% avkastning av platformens avgifter.

Binance —CeX Trading

Binance är den ledande krypto börsen här handlar du över 500 olika kryptovalutor och tillgångar! Även Binance är i fullfart med sin decentraliserade börs.

Coinbase— 10$ Gratis

Coinbase var en av dem första aktörerna på markanden att introducera krypto kortköp. Coinbase driver även crypto exchangen GDAX. använda våran länk och få 10$ gratis när du registrerar dig.

Plus500 — CFD;er på Index, krypto och valuta

Hos Plus500 handlar du allt på den finansiella marknaden du kan även handla med hävstångseffekt vilket gör att du får mera köpkraft för ett mindre kapital.